Home | Prijslijst | Contact | Hotel | KamersCastillo Suite  | Activiteiten  | Culinair | Persberichten | Andalusië B&B tour  |                  

Hotel  Casa Las Yeseras

 

El Castillo ( Bungalow )

 

Suite  Casa Las Yeseras

 

Casa Las Yeseras en Bédar, het onbekende Andalusië 

Belgen hadden ze in de buurt van Bédar in Andalusië wel vaker gezien. Aan de industriële ruïnes in het intrigerende desolate landschap kan je nog merken dat dit in de 19de eeuw een rijk mijngebied was. Het was een Belgisch bedrijf dat met de ontginning van ijzer, lood en zink begon. Ondertussen zijn die activiteiten al lang stilgelegd, maar ook nu zijn het Belgen die de heuvels rond het dorp als eersten voor de toeristen ontginnen.
H
et witte, oorspronkelijk Moors  dorpje is gelegen in het Zuid- Oostelijke deel van Andalusië, op enkele km van de lange kustlijn met dorpjes als Mojacar en Garrucha.   De costa de Almeria biedt de reiziger een ware ontdekkingstocht langs een toeristisch nog bijna onontgonnen gebied met een verscheidenheid aan landschappen en verrassende contrasten, kortom een Spanje dat de doorsnee toerist niet kent. Met zijn 3000 zonuren per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius zijn we hier begunstigd met het droogste en aangenaamste klimaat van het Spaanse vasteland.
G
elegen op 400m hoogte biedt Casa Las Yeseras schitterende panorama’s op de kustlijn van de Middellandse zee en op het dorpje Bédar en de omliggende bergen.
H
et gastenverblijf ligt middenin de natuur. Het grondgebied waar het gebouwd is staat bij de plaatselijke bevolking gekend als “Las Yeseras”, verwijzend naar de ondergrond, “yeso”, wat kalk betekent.
O
ns “hotelletje” telt 5 ruime kamers met volledig ingerichte badkamer, een zeer modern ingerichte  suite met luxe badkamer en extra aparte w.c., alsook een vakantiewoning “El Castillo.
A
lle kamers zijn geschikt voor een max. van 4 personen. De vakantiewoning kan een gezin met max. 3 kinderen behuizen.
V
oor activiteiten ter plaatse of in de omgeving kan u alvast eens een kijkje nemen op onze website op de desbetreffende pagina “activiteiten”.
D
e dag ten huize “Las Yeseras” begint, hoe kan het ook anders, met een uitgebreid ontbijt, gedeeltelijk in buffetvorm geserveerd (zelfgebakken brood, koffiekoeken, charcuterie,kaas,huisgemaakte confituur,vers fruit….) en verder a la minute gebakken spek, eitjes of een wentelteefje, zodat iedereen blijgemutst en vol energie de dag door kan . Tijd dan voor een uitstap, een boek te lezen, in het zwembad te duiken, een spelletje te spelen, kortom de dag invullen zoals je zelf wil.
W
e verwennen onze gasten graag, ook op culinair vlak. Wie wil kan ’s middags en ’s avonds aanschuiven aan onze gastentafel. We bespreken het menu met onze gasten, halen de ingrediënten dagvers aan en bereiden met zorg de meest uiteenlopende gerechten. We maken met plezier traditionele Spaanse specialiteiten klaar zoals Zarzuela, Paëlla of Fideua en ’s middags Calamares a la romana of sardientjes, maar even graag serveren wij biefstuk met handgesneden frietjes. En voor onze kleinste gasten maken wij desgewenst een apart potje klaar met dingen die zij graag lusten. Het is tenslotte ook voor hen vakantie!
E
n dan tijdens en na het avondmaal is het tijd om ideetjes voor uitstappen uit te wisselen, ervaringen te delen, een gezellige babbel te doen en te lachen, te relaxen en na te genieten van weer een mooie vakantiedag al dan niet nippend aan een glaasje onder de schitterende sterrenhemel…
Tot binnenkort dan, voor een vakantie bij Luc en Iris, in Casa Las Yeseras, je thuis in Spanje!